Frillesås BK

Referat: SK Höjden U - Frillesås BK

Nu var det äntligen dags för vårt lag att göra debut i division 2. Motståndet var Frillesås, ett av de få lag som vi faktiskt ska kunna hota på pappret, ett ungt utvecklingslag, precis som vi. Det såg ut att bli fina förhållanden, men tyvärr tilltog snöandet precis innan matchstart.

Det i kombination med Åbys gulaktiga ljussättning gjorde det svårt att spela som vi bestämt.

I första halvlek i motvinden var det svårt att skilja på med- och motspelare och redan efter 10 minuter var det svårt att spela bandy längs isen.

Efter 12 minuter får de en straff som de lyckligtvis sätter utanför.

Efter det blir det mest långa utkast och lyft, men svårt i motvinden.

De sätter två mål mellan 20:e och 30:e minuten, men inget av lagen har något direkt spelövertag.

När andra börjar och isen fortfarande är farbar är vi mycket starkare än de är och hämtar igen till 2-2 på bara några minuter.

Efter det blir det mer snö och kamp. De sätter en straff efter 60 minuter och där tappar vio vårt spelövertag. De knör in en till och vi missar en straff.

Tills slut kämpar vi oss till en hörna som faktiskt går in. Och i sista tilläggsminuter krigar Erik in en kvittering.

Skön och kändes rättvist från vårt håll. Skönt också att inte börja med en förlust.

Matchens lirare blir Hellström efter många trygga åkningar och fina lyft.